Onze visie op het werk

Werk is belangrijk voor een mens. Werk geeft zelfvertrouwen en zelfrespect. We maken of realiseren iets en tegelijk ontwikkelen we ons zelf door het werk.

Werken doen we samen; iedereen draagt zijn steentje bij aan het product. Het werken aan producten of diensten waar iemand anders wat aan heeft geeft innerlijke kracht en zelfvertrouwen.

 

Elke deelnemer heeft werk afhankelijk van zijn mogelijkheden en wensen. Om iedereen passend werk te bieden zijn er verschillende werkplaatsen. De meeste deelnemers werken in een van de werkplaatsen op het terrein van het Maartenhuis en enkelen van hen zijn gedetacheerd bij bedrijven en instanties op Texel.

Aandacht en respect

Aandacht en respect voor mens, dier en plant staan bij het werken centraal. Er is een goede balans tussen inspanning ontspanning, werken en pauzes. Het ritme in de dag en in het jaar geven houvast.

Het werken op het maartenhuis is niet alleen voor mensen die bij ons wonen. Ook deelnemers die niet bij ons wonen zijn van harte welkom in onze werkplaatsen, voor stages en/of werk.

Heeft u interesse in dagbesteding? Wij maken graag tijd voor een kennismaking.