Windroos_logo (1).jpg

 

Zin in een vers kopje koffie? Met een lekker huisgemaakt taartje? Of is het lunchtijd en lijkt een heerlijke salade of lunchplank je wel wat? De Windroos, gelegen naast het bos in de binnenduinrand bij De Koog, is de perfecte plek voor een tussenstop tijdens je ontdekkingstochten over Texel. Een gezellig eetlokaal met een heerlijk zonnig terras, met zicht op de moes-/bloementuin. We werken zoveel mogelijk met lokale, biologische producten. Liefst uit de eigen tuin.

 

Picknick

Lekker lunchen in de vrije natuur? Kom dan picknicken bij het Maartenhuis. We zoeken een mooi plekje voor je uit op ons terrein en brengen daar een bolderkar vol lekkers. Met koffie of thee, verse jus d'orange, sandwiches, salades en hartige broodjes en zoete lekkernijen.

*Graag minimaal een dag van tevoren reserverenFiets- en wandelroutes


De Windroos heeft de ideale ligging voor een tussenstop, maar is ook een prima startpunt voor wandelingen door de prachtige omgeving. Natuurpad Het Alloo loopt over het terrein van het Maartenhuis en langs de Windroos. Je kunt kiezen voor een korte route (2,7 km) of de wat langere van 4,5 kilometer. Onderweg kom je langs duinrellen, bloemrijke graslanden waar veel weidevogels broeden, maar ook door bos en langs landerijen.


Even opladen

 

Bij de Windroos kun je zelf even opladen tijdens je fietstocht over Texel, en je fiets ook! Bij de fietsenstalling naast ons terras staat een laadpaal voor elektrische fietsen. En natuurlijk mogen de kinderen een kijkje nemen bij onze boerderijdieren.


Ruimte huren


Achter het eetlokaal hebben we een gezellige ruimte die we verhuren aan gezelschappen die iets te vieren hebben of bijvoorbeeld een besloten vergadering willen houden. Wij verzorgen daarbij de culinaire omlijsting om je bijeenkomst te laten slagen.Wij serveren u en uw gasten diverse arrangementen. Neem contact op om een afspraak te maken: 0222 - 744 210

Regelmatig organiseren we hier ook workshops. Denk aan zeep maken, zijden sjaals bedrukken, bloemschikken of theater. Hiervoor kun je individueel of als groep inschrijven. Meer informatie vind je op onze website, via Facebook en Instagram.


Openingstijden

Wij zijn het gehele jaar geopend, van dinsdag t/m zaterdag. Op zondag, maandag en op feestdagen zijn wij gesloten.

De keuken is open van 10.30 tot 16.30 uur, de winkel tot 17.00 uur.