Bouwterrein nieuwe huis Iona geopend!

Wij zijn sinds begin 2016 druk bezig met de bouw van het nieuwe woonhuis Iona. Aanstaande zaterdag (4 juni) is de 'Dag van de bouw'. Voor deze gelegenheid zal het bouwterrein van Iona worden opengesteld.

Het bouwterrein zal op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken zijn. De aannemer geeft uitleg over bouwen en het gebouw zelf. Namens het Maartenhuis zullen Janny en Franck uitleg geven over wonen en woonmogelijkheden in Iona. Kom langs! Er is koffie, thee, cake en voor de kinderen organiseert de aannemer een leuke knutselactiviteit.

Over het nieuwe huis

Iona biedt straks plek aan twaalf mensen met een beperking. Ook komen er twee interne woonhuizen voor begeleiders en er worden vier logeerkamers voor vrijwilligers en stagiaires gerealiseerd. Het huis zal het nieuwe onderkomen worden van de mensen die nu nog in huis Maarten wonen. Dit oudste huis gaat na de oplevering van het nieuwe huis uit de roulatie. Het nieuwe huis wordt twee verdiepingen hoog, 47 meter breed en 32 meter lang. Uiteraard wordt het huis net als de andere huizen organisch gebouwd.

De naam

De naam Iona is natuurlijk niet zomaar gekozen. Iona is een mystiek eiland bij de westkust van Schotland, waarvan gezegd wordt dat het een energetische band heeft met Avalon. Ook Sint Brendaan is hier geweest tijdens zijn reis. Ook vonden we het wel eens leuk om een meisjesnaam te kiezen: de andere huizen hebben immers al jongensnamen. Meer informatie over het eiland? --> www.Welcometoiona.comTerug naar nieuwsoverzicht