Ook in 2017 verdiepingsavonden bewoners

Vanuit de bewonersraad kwam in 2014 de vraag of we iets zouden kunnen doen aan scholing op antroposofisch gebied voor de bewoners en cliënten van de dagbesteding. Dat resulteerde in het idee om jaarlijks enkele antroposofische verdiepingsavonden te organiseren.

Vanuit de bewonersraad kwam in 2014 de vraag of we iets zouden kunnen doen aan scholing op antroposofisch gebied voor de bewoners en cliënten van de dagbesteding. Dat resulteerde in het idee om jaarlijks enkele antroposofische verdiepingsavonden te organiseren. Doel van deze bijeenkomsten is om aan de hand van een bepaald thema het gesprek aan te gaan met de deelnemers en voor hen het onderwerp inzichtelijk te maken.

In 2015 en 2016 hebben we meerdere verdiepingsavonden georganiseerd. Die werden goed ontvangen en bezocht door gemiddeld zo'n 15 tot 20 bewoners en cliënten. Behandelde thema's zijn de jaarfeesten, carnaval t/m Pinksteren, Adventtijd, biologische voeding, Camphill en het Michaëlsfeest.

Om het verloop van de avonden enigszins te kunnen structureren en de continuïteit te bewaken, hebben we in 2016 Femke Kegel van coachingspraktijk De Kern op Texel als gespreksleider aangetrokken. Femke is o.m. opgeleid aan het Instituut voor Biografiek en het Bert Hellinger Instituut. Zij heeft met haar gezin een aantal jaar op het Maartenhuis gewoond en kent de bewoners dus goed. Femke neemt ze mee in het thema van die avond. Dat doet ze niet alleen met woorden, maar vooral ook visueel met behulp van onder meer platen en voorwerpen. De sfeer op de avonden is ontspannen en de deelnemers zijn enthousiast. Ook in het nieuwe jaar zullen we weer enkele verdiepingsavonden organiseren. De eerste zal zijn in januari (verschoven van november 2016). Deze avond staat in het teken van 'De namen van de huizen'.

Terug naar nieuwsoverzicht